Bel ons: 038 - 20 01 900

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Centrum Zwolle flink onder de schop

Het centrum van Zwolle moet worden aangepakt, dat blijkt uit de zogenoemde ‘strategische agenda voor de binnenstad’ die vandaag is gepresenteerd. Hoewel er meer bezoekers naar Zwolle komen dan in voorgaande jaren (1,3 miljoen afgelopen jaar) blijven ze korter en komen ze niet vanzelf terug. Volgens wethouder Filip van As ligt dit aan de totale beleving van het centrum. ‘Bezoekers komen niet meer in de eerste plaats om te winkelen, ze willen beleving en geboeid worden. Aantrekkelijke cultuur, horeca en evenementen worden belangrijker, zeker als we meer jongeren in de stad willen. Jonge professionals zijn goed voor een vitale stad en extra inwoners zorgen voor reuring. We zoeken daarom meer ruimte voor wonen in de binnenstad.’

De grootste opgaven zijn de aanpak van het Broerenkwartier, de grote kerk, een lichtplan voor de historische binnenstad en de verdere verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte. Naast de pleinen en hoofdwinkelstraten moeten ook de entrees, aanloopstraten, gangen en stegen worden aangepakt. Het moet uitnodigend worden voor de omliggende wijken om in de stad te komen. Het centrum van Zwolle is immers groter dan alleen de binnenstad. Centrumfuncties, zoals de Stadkamer, Hedon of Pathé vinden steeds vaker een plek in de schil buiten de gracht. Ook de Spoorzone wordt de komende jaren verder ontwikkeld met stedelijke functies en zal meer verbinding krijgen met de binnenstad.

Aankomend jaar en het jaar daarop heeft de gemeente twee miljoen euro beschikbaar gemaakt om bovenstaande punten op de schop te nemen.

 

Bron: Zwollenu.nl